social image

Модулар 9300 за надворешна употреба без текстил

Модулар 9900 за внатрешна употреба со текстил

                                                                          Предностите на модуларните бришалки за обувки
1.Повеќенасочно чистење- Чисти во било која насока на движење на пешаците поради формата и обликот на бришалките за чистење за разлика од Алуминиумските бришалки кој бришат само линиски во еден правец.
2.Лесна инсталација, склопување и расклопување – лесени за носење и ракување. Им се допаѓа на монтерите 😊
3.Лесно одржување и чистење- Редовно чистење со правосмукалка - не е потребно да се извади целиот бришач за да се исчисти од нечистотија, прашина, песок, вода, итн.
4.Голем простор за нечистотија- многу повеќе простор во споредба со алуминиумските подлоги - од клучно значење за ефикасно чистење и заштита на соседните области од уништување.
5.Подобрена структура – тест за високи потпетици- Спречува заробување на високи потпетици.
6.Флексибилно и лесно се прилагодува ако не е совршено рамна површината.
7.Висока издржливост- видете го резултатот од тестот за механичка хидрауличка преса – издржува приближно 2 тони (ова во пракса дозволува да поминат автомобили за изложба без да се деформираат или извиткаат) – Пример кога низ нив треба да поминат изложени коли пред и во трговски центри или хотели.
8.Отпорност на пожар-Bfl-s1 – и модуларените и текстилените. Ова ги прави совршени за комерцијални објекти каде што е потребна оваа класа на пожар.
9.Висока отпорност на лизгање- текстилните и модуларените, брисалките ја зголемуваат безбедноста.
 
10.Тивко-изолирачки звук, ја подобрува удобноста на секојдневната употреба.
11.Евтина замена на оштетен модул -Дури и ако некој модул би се оштетил, замената е евтина бидејќи замената се однесува само на одредено парче - не на целиот бришач.
12.Универзално решение-Modular 9300 е универзален, ги извршува функциите на гумените или брисалки со четка. Поефикасно и  поевтино.
13.Индивидуална конфигурација-Модуларните брислаки 9300 и 9900 заедно овозможуваат креирање на саканата конфигурација. Текстилнот бришач може се постави токму онаму каде што е потребно.
14.Напреден текстил-Текстилот што го користиме е 3M Nomad Aqua 85, полиамид кој е многу поотпорен во споредба со најпопуларните полипропиленски што се користат во алуминиумските бришалки. Покрај ова брисалките можат да соберат до 4 литри вода на 1м2
15.Температура- ефикасен и безбеден во широк опсег на температури (тестиран во температурен опсег приближно -30 C до – скоро + 80C). Модуларните брисалки се тестиран дури и во Сибир на климатска температура од -57 С – со добар резултат.
16.Ниски трошоци за транспорт -мала големина на пакувањата и релативно мала тежина.
17.Брза реакција- Модуларните брисалки се подготвен за составување и веднаш употребливи. Нема потреба да се чека долго време за изработка за разлика од алиминиумски бришачи.
Модуларниот систем ,тип за бришалки за обувки е пример за иновации.
Тоа е многу модерен производ кој го збогатува  престижниот изглед на секој објект и со тоа ја зголемува вредноста, функционалноста и ја комплетира целосната слика на објектот.

Патентираниот дизајн обезбедува многу висока способност за отстранување на нечистотијата и прикривање во внатрешноста од бришалката.
Системот се состои од модули во форма на квадрат.

Производот е дизајниран за концернот 3M од архитектонското студио од Милано, Domus Academy, пред неколку години, и со  пробивањето на пазарот го потисна типичниот дизајн на влезните патосници. Благодарение на Domus Academy, дизајнот на влезните патосници е со постојано уникатен визуелен ефект кој се усогласува со модерната архитектура.
Изработен од специјален синтетички материал дозволува многу можности за дизајн и лесна инсталација на лице место.


Системот МОДУЛАР се состои од 2 верзии на модули со димензии 30×30 cm и висина од 17,5 mm, со дренажна подлога од 2 mm на долната површина.

МОДУЛАР 9300 
Винил модул дизајниран да ја отстранува и прикрива нечистотијата;
Површината за гребење користи уникатни заострени рабови профилирани под повеќе агли за да се максимизира отстранувањето на нечистотијата, додека структурата на отворен џеб ја оптимизира ефикасноста на криење на нечистотијата и остатоците.

 

МОДУЛАР 9900 3M Nomad Aqua 85
Модул со текстилно полнење, комбинирајќи ја ефикасноста на отстранување на нечистотијата на површината на PVC (винил) со 3M Nomad Aqua 85 полиамидно текстилно полнење; Дизајниран да ја отстранува нечистотијата и влагата и воедно да ја скрие нечистотијата внесена во зградата однадвор.

Модулите се спојуваат со спојки, кои при склопување обезбедуваат добро вклопување и сигурно поврзување.Исто така обезбедуваат висока издржливост дури и со многу висок и екстремен сообраќај (5000 поминувања дневно).

Благодарение на рабовите (додатоци за завршна обработка),модуларниот систем може да се постави на под без вдлабнатина тоа ни дава можност за применаво секаков тип на објекти.

Слобода при дизајн - линеарно или дијагонално.

 

Модулар 9900 3M Nomad Aqua 85 полиамидно полнење:

Големи влакна за отстранување на нечистотија. Уникатна структура – ​​без ефект на „сунѓер“. Јамките наредени во елегантна случајна шема кријат големи количини нечистотија со цврста винилна подлога. Додека малите кратки влакна апсорбираат вишок вода и до 4 литри на метар квадратен.

ОДРЖУВАЊЕ

Едноставно чистење со правосмукалка ја отстранува нечистотијата што се акумулира во посебните простори на модулите.
10 пати поголем капацитет за нечистотија, без извлекување од вдлабнатината, само суво/мокро одржување со правосмукалка.

Можност за замена на оштетени или истрошени исполни без да мора да се замени целата патосница 

БЕЗБЕДНОСТ
Висока отпорност на лизгање BIA ZH 1/571 & DIN 51130 (GE) – R11 тест
Отпорност на пожар: Bfl s1. EURO CLASS: EN1350-1

Ако местото за поставуване на брисалките не е однапред прилагодено, може да се намести на било која површина со користење на дополнителни аголни и прави спојки.

Спојките се направени од флексибилен и издржлив материал, перфорирани дупки и посебна дополнителна структура за чистење. 

ИНСТАЛАЦИЈА
Како сложувалка, лесна замена и поставување на модулите директно во вдлабнатина еден до друг според дизајнот. Уникатниот дизајн овозможува лесно поврзување на модулите со специјални штипки само со притискање со шрафцигер.

Модулите се со големина 30x30cm, така што поставувањето на 1 m2 трае помалку време отколку кај помалите модули.
Модулите се приспособени да одговараат на речиси секоја вдлабнатина на патосницата од овој тип.
Лесна и економична инсталација со шрафцигер и скалпел благодарение на можноста за користење на отсечени модули на спротивната страна на подлогата.
 

МОДУЛАР го положи „тестот за високи потпетици“! Винилната конструкција има големи простори за фаќање и прикривање на нечистотијата, но истотака тие се доволно мали за да спречат заглавување на женските потпетици.

ПРЕМИУМ MOДУЛ 9900 со текстил 3M Nomad AQUA 85 за внатрешна употреба:
 • 3M Nomad Aqua 85 со текстил одвнатре
 • влакно: полиестер и полиамид
 • Тежина на влакно 770g/m2
 • Висина на влакно 5,5 мм
 • Вкупна висина на модулот 19,5мм
 • Класа противпожарност: Bfl-s1
 • Вкупна апсорпција на вода: 4,0 литри/м2
 • Орпорност на лизгање за текстил R12
 
Димензии : 300х300х17,5мм 
Цена за еден модул = 29 евра
                           цените се без пресметан 18% ДДВ
 
СТАНДАРД MOДУЛ 9900 со текстил 95 за внатрешна употреба:
 • 95 текстил одвнатре.
 • Содржина на влакното 100% PP
 • Тежина на влакно 1500гр/м2 Pile height 4,5mm
 • Висина на влакно 4,5 мм
 • Вкупна висина на модулот 20,5ммДимензии : 300х300х17,5мм 
Цена за еден модул = 26 евра
                           цените се без пресметан 18% ДДВ

СТАНДАРД MOДУЛ 9300 за надворешна употреба

 
Димензии : 300х300х17,5мм 
Цена за еден модул 
= 20 евра
                           цените се без пресметан 18% ДДВ

Аголен профил 
Димензии : 70х70х17,5мм
Цена за еден модул = 1,5 евра
                           цените се без пресметан 18% ДДВ
Прав профил
Димензии :
 300х70х17,5мм 
Цена за еден модул 
= 3,5 евра
                           цените се без пресметан 18% ДДВ
 brisalki za konduri aluminiumski brisalki aluminiumski brisaci za patiki modularni brisalki , brisalki za obuvki , brisaci za noze , vlezna patosnica , влезни патосници , модуларни брисалки , брисалки за обувки , брисалки за чевли , brisalki za cevli , patosnici , патосници ,carpet insert and cassette brush , modularni patosnici , cergice , brislaki za konduri , чергиче , rug , modular rug , modular mat , floor mats , doormats ,